Over ons

Johan Franke stamt uit een bekende Groningse meubelfamilie. Vader Herman Franke begon al voor de oorlog met een meubelstoffeerderij waar oude meubelen opnieuw werden bekleed en produceerde eigen nieuwe modellen die hij in de winkel verkocht. Zoon Johan groeide in de 50 er jaren op zeer jonge leeftijd op in het stoffeerdersvak. Als het enigszins kon was hij na schooltijd in de stoffeerderij te vinden en hielp zijn vader met het stofferen van opnieuw tebekleden stoelen en fauteuils.

Zoals dat vroeger ging werd hij in 1955 op 15 jarige leeftijd te werk gesteld in het bedrijf van vader, behaalde in de avonduren zijn vakdiploma`s en nam vanaf 1959 ook de bezorging met een Engelse Bedford voor zijn rekening (op de foto achter het stuur met links vader) Na zijn diensttijd begin 60er jaren keerde hij terug in het bedrijf en besloot zich te werpen op de verkoop van door fabrieken geproduceerde meubelen.

 

 

In de jaren daarna groeide het bedrijf uit tot een der grootsten in het noorden met meerdere filialen. In de voorbije decennia heeft Johan Franke (DE MEUBELGIGANT) in het noorden van het land met de verkoop van meubelen een onuitwisbare naam gemaakt en weet hij op vakgebied waar hij over spreekt. Door zijn langdurige ervaring beschikt hij over een zorgvuldig opgebouwd internationaal netwerk en goede relatie`s in de meubelbranche.

Na een noodlottige brand in 2003 aan het Damsterdiep te Groningen besloot Johan Franke te stoppen met de verkoop via een traditionele meubelzaak en wierp zich op de verkoop van meubelen via het fenomeen internet. Samen met een aantal jongere medewerkers heeft hij zich gespecialiseerd in de verkoop van handgemaakte Chesterfield bankstellen waarbij door een persoonlijke vakbekwame controle de kwaliteit voor honderd procent wordt gegarandeerd.